Tomatcrostini

Crostini kallas en liten rostad macka i Italien, med skiftande pålägg, t ex hackad tomat.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 formbröd - vitt, skivor
  • 1 vitlök - klyfta
  • 3 tomater
  • 1 msk persilja - hackad
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 275°. Dela brödskivorna i trekanter. Rosta dem 3-4 minuter i mitten av ugnen. Gnid in ovansidan av brödet med vitlök. Brödet fungerar som rivjärn.

  2. Dela tomaterna längs "midjan". Gröp ur kärnorna med en liten sked. Hacka tomatköttet och persiljan. Blanda tomathack, persilja och salt.

  3. Fördela blandningen på brödet. Ringla olivoljan över.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!