Tomatcouscous

Recept på tomatcouscous. Tomaterna blir söta och goda när de bakats långsamt i ugnen.
Foto: Björn Tesch

Ingredienser

  • 750 g couscous
  • 1 kg plommontomater
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja - + 1/2 dl
  • 2 tsk strösocker
  • 1 tsk salt - + 2 tsk
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 1,5 dl tomatpuré
  • 1,5 l vatten
  • 3 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 msk sambal oelek
  • 2 burkar grillad paprika - (à 200 g)
  • 1 kruka bladpersilja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°. Halvera tomaterna och lägg dem med snittytan uppåt i en ugnssäker form. Skala och finhacka vitlöken och strö den över tomaterna. Ringla över 2 msk olja och strö på socker, 1 tsk salt och peppar. Tillaga tomaterna mitt i ugnen ca 2 timmar. Låt dem kallna.

  2. Fräs tomatpurén i 1/2 dl olja tills den börjar få färg. Häll över vattnet och tillsätt couscous och buljongtärningar. Låt koka upp och ta kastrullen åt sidan. Låt stå under lock ca 5 min. Krydda med 2 tsk salt och sambal oelek. Låt couscousen kallna.

  3. Blanda paprikan, och den olja den marinerats i, med couscousen. Lägg upp den på ett fat och toppa med de bakade tomaterna och bladpersilja.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!