Tomatchutney

Tomatchutney ska vara söt, syrlig och stark på samma gång. Den här går även att göra på röda tomater i stället för gula.
Allt om Mat
Foto: Susanne Almers

Ingredienser

  • 8 plommontomater - gula
  • 1 lök - gul
  • 1 chili - gul
  • 1 dl råsocker
  • 0,5 dl vitvinsvinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 msk ingefära - riven
  • 1 krm kanel - mald

Gör så här

  1. Skär tomaterna i tärningar. Skala och finhacka löken. Dela, kärna ur och finhacka chilin.

  2. Blanda tomater, lök, chili, socker, vinäger, salt, ingefära och kanel i en kastrull.

  3. Koka upp och låt alltsammans sjuda utan lock ca 40 min. Häll upp på väl rengjord glasburk. Sätt på lock och låt den svalna. Förvara chutneyn kall så håller den flera veckor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!