Tomatchutney

Koka en enkel chutney som hittar sin plats på buffébordet eller till grillad fisk, ljust kött eller grönsaker.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 3 msk olivolja
  • 1 gul lök - liten, finhackad
  • 1 rödlök - finhackad
  • 2 vitlöksklyftor - finhackade
  • 400 g tomater - små, hela (1 burk)
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 3 msk russin
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 3 msk brun farin
  • 2 tsk ingefära - riven, färsk
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Värm olivoljan i en kastrull. Lägg i lökhacket och fräs mjukt på svag värme ca 5 min. Tillsätt tomaterna med sitt spad och krydda med soja.

  2. Koka upp och sjud på svag värme under lock ca 10 min.

  3. Tillsätt resten av ingredienserna. Koka upp och låt sjuda ytterligare 15–20 min under lock. Ta av locket mot slutet av koktiden.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!