00000

Koka en enkel chutney som hittar sin plats på buffébordet eller till grillad fisk, ljust kött eller grönsaker.

För 5 dl chutney

Ingredienser

3 msk olivolja
1 gul lök liten, finhackad
1 rödlök finhackad
2 vitlöksklyftor finhackade
400 g tomater små, hela (1 burk)
1 tsk kinesisk soja
3 msk russin
3 msk rödvinsvinäger
3 msk brun farin
2 tsk riven färsk ingefära
0,5 tsk salt

1. Värm olivoljan i en kastrull. Lägg i lökhacket och fräs mjukt på svag värme ca 5 min. Tillsätt tomaterna med sitt spad och krydda med soja.
2. Koka upp och sjud på svag värme under lock ca 10 min.
3. Tillsätt resten av ingredienserna. Koka upp och låt sjuda ytterligare 15–20 min under lock. Ta av locket mot slutet av koktiden.

Fler recept med: Övrigt, Sås och marinad