Tomat- och whiskymarinerad benfri kotlettrad

Köttet blir allra godast om det får ligga i marinad innan det grillas. En till två timmar kan räcka men gärna längre.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1,2 kg kotlettrad - benfri

Marinad

  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 dl chilisås - av ketchuptyp
  • 1 dl tomatpuré
  • 2 msk honung
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk fransk senap
  • 2 vitlöksklyftor - pressade
  • 4 msk whisky - rökig
  • 2 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Skär köttet i ca 16 skivor.

  2. Blanda alla ingredienser till marinaden i en bunke utom salt och peppar. Lägg i köttskivorna och marinera minst 1-2 timmar (helst 6-8 timmar).

  3. Tänd grillen. Ta upp köttet, salta och peppra och grilla 2-3 minuter på varje sida. Smaka av med salt och peppar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!