00000

Tomat- och vinbräserad kyckling med mozzarella och rucola är en snabblagad rätt med inspiration från Italien. Polenta är ett lite underskattat men lättlagat tillbehör.

För 4 personer:

Ingredienser

4 kycklingfiléer, (600 g)
3 vitlöksklyftor
2 msk olivolja, + 1 msk
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
1 krm chiliflakes
1 tsk strösocker
0,5 tsk salt
1 dl vitt vin, torrt
1 burk tomater, krossade (400 g)
250 g mozzarellaost
1 dl parmesanost, grovriven
80 g rucola

Krämig polenta:

1 liter vatten
1 tsk salt
3 dl polentagryn
50 g smör
1 dl yoghurt, turkisk

30 minuter

Tomat- och vinbräserad kyckling med mozzarella och rucola – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250°. Halvera kycklingfiléerna på längden. Skala och skiva vitlöken tunt.
  2. Bryn kycklingfiléerna i 2 msk olja. Krydda med salt och peppar. Lägg dem i en ugnssäker form.
  3. Stek vitlöken i 1 msk olja på medelvärme. Strö över chiliflakes, socker och salt. Häll på vinet och koka ca 2 min. Tillsätt krossade tomater och koka ytterligare ca 10 min.
  4. Häll såsen över kycklingen. Riv över mozzarella och strö över parmesan. Gratinera kycklingen högt upp i ugnen ca 15 min.
  5. Polenta: Koka upp vatten med salt. Vispa i polentagrynen och sjud ca 5 min. Rör i smör och ­yoghurt.
  6. Strö rucola över kycklingen och servera direkt med polenta.