00000

Serverad med pitabröd och hummus växer den här salladen till en hel måltid.

För 4 person(er)

Ingredienser

500 g knipprödbetor
1 körsbärstomater, ask röda
1 körsbärstomater, ask gula eller gröna tomater ( 250 g)
1 rödlök
1 mynta, kruka,färsk
100 g fetaost

Dressing:

1 citron, rivet skal och
2 msk pressad saft
2-3 msk rapsolja
2 tsk flingsalt
2 krm svartpeppar, nymald

Tillbehör:

pitabröd
hummus

1. Skala och strimla rödbetorna grovt på rivjärn (använd plasthandskar så slipper du få röda fingrar!). Krama ur rödbetsstrimlorna så att det mesta av vätskan rinner av.
2. Halvera tomaterna, skala och strimla löken.
3. Blanda ihop ingredienserna tlll dressingen. Plocka myntan. Blanda dressingen med grönsakerna. Smula över fetaost och myntablad. Servera gärna med pitabröd och hummus.