Tomat- och plommonsallad med getost och lavendel

Sommar på ett fat! Se bara till att lavendeln är ätlig, det brukar stå på krukorna när man köper dem.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g tomater - i olika färger
  • 4 plommon - mogna
  • 1 rödlök
  • 100 g getost - mild t ex chavroux

Dressing

  • 0,5 msk honung
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk rapsolja - kallpressad
  • 0,5 krm salt
  • 0,5 msk lavendelblad och blommor

Garnering

  • lavendelblommor

Gör så här

  1. Skiva tomater och klyfta urkärnade plommon. Skala och skiva löken. Lägg upp allt på ett fat. Smula över getost. Garnera med lavendelblad och strö över blommor.

  2. Dressing: Vispa ihop honung, vinäger, olja och salt till dressingen. Blanda med lavendelblommor och ringla den över salladen. Garnera med lavendelblommor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!