1. Skiva tomater och klyfta urkärnade plommon. Skala och skiva löken. Lägg upp allt på ett fat. Smula över getost. Garnera med lavendelblad och strö över blommor.
2. Dressing: Vispa ihop honung, vinäger, olja och salt till dressingen. Blanda med lavendelblommor och ringla den över salladen. Garnera med lavendelblommor.
Tomat- och plommonsallad med getost och lavendel
Sommar på ett fat! Se bara till att lavendeln är ätlig, det brukar stå på krukorna när man köper dem.
För 4 person(er)
Ingredienser
500 g | tomater i olika färger |
4 | plommon, mogna |
1 | rödlök |
100 g | getost, mild t ex chavroux |
Dressing:
0,5 msk | honung |
1 msk | äppelcidervinäger |
1 msk | rapsolja, kallpressad |
0,5 krm | salt |
0,5 msk | lavendelblad och blommor |
Garnering:
lavendelblommor |