00000

Fisken får mycket smak av både vin och tomater. Dessutom går den snabbt att laga.

För 4 personer:

Ingredienser

4 torskfiléer, (à 125 g)
1 + 1 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
1 dl oliver, svarta, urkärnade
1 vitlöksklyfta, pressad
200 g småtomater, gärna pärltomater
1 krm svartpeppar, nymald

Pasta:

300 g pasta, nykokt, gärna mafaldinenykokt, gärna mafaldine
1 msk olivolja
1 msk citron, pressad
0,5 dl parmesanost, riven
0,5 kruka basilika
1 krm krm
1 krm svartpeppar, nymald

Tillbehör:

300 g gröna bönor

15 minuter + 15 minuter i ugn

Tomat- och olivbakad fisk – gör så här:

  1. 1. Sätt ugnen på 175°. Häll 1 msk olja i en ugnssäker form. Lägg i fiskfiléerna. Krydda med salt och peppar.
  2. Hacka oliverna. Skala och hacka vitlöken. Halvera tomaterna. Blanda ihop oliver, vitlök, tomater och 1 msk olja. Fördela blandningen över fisken. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.
  3. Blanda pastan med olja, citronsaft, parmesanost, basilika, salt och peppar. Servera med fisken och gröna bönor.