00000

Fisken får mycket smak av både vin och tomater. Dessutom går den snabbt att laga.

För 4 person(er)

Ingredienser

4 hokifiléer, (400 g)
2 msk olivolja, (1+1 msk)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
1 dl oliver, svarta, urkärnade
1 vitlöksklyfta, pressad
200 g småtomater, gärna pärltomater
basilikapasta:
300 g pasta, nykokt, gärna mafaldine
1 msk olivolja
1 citron, 1 msk pressad saft
0,5 dl parmesanost, riven
0,5 basilikakruka, klippt
1 krm flingsalt
1 krm svartpeppar, nymald

Tillbehör:

, gröma bönor

1. Sätt ugnen på 175°. Häll 1 msk olivolja i en ugnssäker form. Lägg i hokifiléerna. Salta och peppra.
2. Hacka oliverna, skala och hacka vitlöken. Halvera tomaterna. Blanda ihop oliver, vitlök, tomater och 1 msk olivolja. Fördela blandningen över fisken. Stek mitt i ugnen ca 15 min.
3. Blanda pastan med olivolja, citronsaft, parmesanost, basilika, salt och peppar. Servera med fisken och gröna bönor.