Tomat- och mozzarellasallad

Klassiska smaker där endiven ger god beska och krispighet.
Monika Bjerkerud Sjøli
Tomat- och mozzarellasallad
Tomat- och mozzarellasallad Foto: Aina C Hole

Tomat- och mozzarellasallad

  • 4 tomater - gröna eller röda
  • 2 endiver - röda eller gröna
  • 1 litet fänkålsstånd - (150 g)
  • 2 mozzarella - (à 125 g)
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 12 grissini

Gör så här

  1. Skär tomaterna i skivor. Sära bladen på endiven. Ansa och finstrimla fänkålen. Låt osten rinna av och riv den i större bitar.

  2. Fördela grönsakerna på tallrikar. Lägg på osten och ringla över oljan. Strö på salt och peppar. Servera salladen med grissini.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!