Tomat- och mozzarellaplock med citron- och basilikaolja

Enkelt, vackert och en dröm för alla som älskar italienska smaker!
Mattias Larsson

Tomat- och mozzarellaplock med citron- och basilikaolja

  • 150 g körsbärstomater
  • 125 g cocktailmozzarella
  • 0,5 citron
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 kruka basilika
  • 0,75 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Skölj citronen noga i ljummet vatten och riv skalet. Skala vitlöksklyftan. Mixa citronskal, vitlök, olja och basilika med mixerstav till en grön olja.

  2. Pensla ett fat med oljan och lägg på tomater och mozzarella. Strö över flingsalt och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!