Tomat- och löksoppa

En varm och god soppa som reds med potatis.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 potatisar - (ca 150 g)
  • 1 lök - hackad, gul
  • 1 vitlök - klyfta, hackad
  • 1 msk olja
  • 1,5 msk kalvfond - koncentrerad
  • 6 dl vatten
  • 0,75 dl tomatpuré
  • 0,75 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Topping

  • örtkrydda - färsk
  • 2 msk fraiche - mini (5 %)

Gör så här

  1. Skala potatisen och skär den i småbitar. Fräs potatis med löken i olja i en kastrull.

  2. Tillsätt fond, vatten och tomatpuré och låt soppan sjuda 10 minuter tills potatisen är mjuk. Mixa soppan med en stavmixer och smaka av med salt och peppar.

  3. Servera med creme fraiche.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!