Tomat- och linssås till pasta

Färsk pasta med en färgstark sås på röda linser, purjolök och tomatkross. En lövtunn skiva ost förgyller!
Allt om Mat
Tomat- och linssås till pasta
Tomat- och linssås till pasta Foto: Jonas Sjögren

Ingredienser

  • 1 dl linser - röda
  • 1 purjolök - liten
  • 1 tsk olja
  • 1 burk tomat - krossad (400 g)
  • 1 tsk salt
  • 4 msk crème fraiche paprika & chili
  • 1 dl vatten
  • 0,5 krm svartpeppar - grovmald

Till servering

  • pasta - färsk
  • 2 ost - tunna skivor
  • 2 tomater

Gör så här

  1. Skölj linserna och låt dem ligga i kallt vatten en liten stund. Ansa, skölj och skär purjon i bitar. Fräs den i oljan några minuter.

  2. Tillsätt tomatkross, avrunna linser och salt. Låt koka under lock på svag värme ca 15 minuter, tills linserna känns mjuka.

  3. Rör ner crème fraiche och späd eventuellt med vattnet. Krydda med svartpeppar.

  4. Servera med kokt pasta, en liten ostskiva och skivad tomat eventuellt med lökringar på.

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept:

Allt om Mat Vego ❤️

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!