00000

Den här allt i ett-grytan kan hällas över i termos och tas med till skidbacken. Bröd och matyoghurt passar bra till.

För 4 personer:

Ingredienser

2 dl moghrabiah, stor couscous
300 g chorizo
200 g champinjoner
2 förpackningar pastasås, med tomat- och basilika )à 390 g)
0,5 apelsin
0,5 tsk kanel, mald
2 tsk honung
1 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald
matyoghurt

Tillbehör:

matyoghurt

20 minuter

Tomat- och korvgryta med apelsin och kanel – gör så här:

  1. Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skiva korven. Skölj och skär stora champinjoner i bitar. Häll pastasåsen i en kastrull. Fyll 1 förpackning med vatten och rör ner i kastrullen. Koka upp och koka på svag värme under lock i ca 3 min.
  3. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Häll av couscousen i durkslag och blanda ner den i kastrullen. Tillsätt skal och saft av apelsin, kanel, honung, salt och peppar. Låt koka ca 3 min. Rör om någon gång. Servera med matyoghurt.