Tomat- och koriandersalsa

Den friska och sötsyrliga salsan passar perfekt till köttet.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 6 tomater
  • 2 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk råsocker
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 0,5 dl koriander

Gör så här

  1. Skär ett kryss i tomaterna och doppa dem hastigt i kokande vatten. Dra av skalet. Halvera tomaterna, gröp ut kärnorna och skär fruktköttet i små tärningar.

  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Blanda tomater, lök, olja, vinäger, socker, salt och peppar och låt stå kallt ca 1 timme. Blanda i koriandern precis före servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!