00000

Mycket smakrik rätt som kan tillredas i förväg. Passar mycket bra på midsommarbordet. Häll marinaden över den skivade kycklingen strax före servering.

För 12 person(er)

Ingredienser

900 g kycklingfiléer
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
0,5 dl soltorkade tomater, i olja, finhackade
3 msk kapris
1 basilika, finhackad, kruka
150 g färskost med vitlökssmak, gärna Tholstrup
2 msk smör, till stekning
1 plastfilm

Marinad

3 msk citronolivolja
1 msk balsamvinäger
0,5 dl bladpersilja, hackad
1,5 msk kycklingfond, konc
1 krm salt
0,5 krm svartpeppar, nymald

Till garnering

1 pkt ärtskott
1 bladpersilja

1. Skär ett snitt längs med filéerna. Vik ut filéerna och banka ut dem lätt med handen. Lägg varje filé på en bit plastfilm, salta och peppra.
2. Rör ihop tomater, kapris, basilika och färskost.
3. Bred fyllningen, ca 1 msk per filé, och rulla ihop. Tryck till med plastfilmen så att det blir en hård rulle. Ställ rullarna kallt några timmar före tillagning så att de får ta till sig smaken och behåller formen.
4. Sätt ugnen på 175°. Ta av plastfilmen och bryn rullarna lätt runt om i smör i en stekpanna. Stek färdigt i ugnen i 20–25 min. Köttet är genomstekt när innertemperaturen är 68°. Köttsaften ska vara klar. Låt kycklingen svalna.
5.Blanda alla ingredienserna till marinaden. Skär kycklingen i skivor och häll över marinaden.
6. Garnera med ärtskott och bladpersilja. Servera med örtsås.