Tomat- och kapriskyckling

Mycket smakrik rätt som kan tillredas i förväg. Passar mycket bra på midsommarbordet. Häll marinaden över den skivade kycklingen strax före servering.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 900 g kycklingfiléer
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 0,5 dl soltorkade tomater - i olja, finhackade
  • 3 msk kapris
  • 1 basilika - finhackad, kruka
  • 150 g färskost med vitlökssmak - gärna Tholstrup
  • 2 msk smör - till stekning
  • 1 plastfilm

Marinad

  • 3 msk citronolivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 0,5 dl bladpersilja - hackad
  • 1,5 msk kycklingfond - konc
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald

Till garnering

  • 1 pkt ärtskott
  • 1 bladpersilja

Gör så här

  1. Skär ett snitt längs med filéerna. Vik ut filéerna och banka ut dem lätt med handen. Lägg varje filé på en bit plastfilm, salta och peppra.

  2. Rör ihop tomater, kapris, basilika och färskost.

  3. Bred fyllningen, ca 1 msk per filé, och rulla ihop. Tryck till med plastfilmen så att det blir en hård rulle. Ställ rullarna kallt några timmar före tillagning så att de får ta till sig smaken och behåller formen.

  4. Sätt ugnen på 175°. Ta av plastfilmen och bryn rullarna lätt runt om i smör i en stekpanna. Stek färdigt i ugnen i 20–25 min. Köttet är genomstekt när innertemperaturen är 68°. Köttsaften ska vara klar. Låt kycklingen svalna. 5.Blanda alla ingredienserna till marinaden. Skär kycklingen i skivor och häll över marinaden.

  5. Garnera med ärtskott och bladpersilja. Servera med örtsås.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!