4.54.54.54.54.5

Tomat- och kaprisbräserad torsk med citronmarinerad purjolök är snabblagad vardagsmat. Blir det purjolök över är den god att servera kall till kyckling eller fläskkött.

För 4 personer:

Ingredienser

600 g torskfilé
800 g potatis
2 purjolökar, späda
1 citron
4 tomater
1 dl kapris
75 g smör

25 minuter

Tomat- och kaprisbräserad torsk med citronmarinerad purjolök – gör så här:

  1. Ansa och skär purjolöken i ca 10 cm långa bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten ca 5 min. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 msk saft. Blanda citronskal och citronsaft med 2 msk olja, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Låt purjolöken rinna av ordentligt. Lägg den på ett fat och häll över citronetten. Låt svalna.
  2. Skala potatisen och skär den i skivor. Lägg den i en traktörpanna. Häll på 2 dl vatten och strö över1 tsk salt. Låt koka under lock ca 5 min.
  3. Skär fisken i bitar och krydda dem med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Tärna tomaterna. Lägg fisken på potatisen och strö över tomater och kapris. Klicka på smöret och tillaga ytterligare 5–8 min under lock.
  4. Servera fisken med potatis och tomatsky samt den citronmarinerade purjolöken.