25 minuter
Tomat- och kaprisbräserad torsk med citronmarinerad purjolök – gör så här:
- Ansa och skär purjolöken i ca 10 cm långa bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten ca 5 min. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 msk saft. Blanda citronskal och citronsaft med 2 msk olja, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Låt purjolöken rinna av ordentligt. Lägg den på ett fat och häll över citronetten. Låt svalna.
- Skala potatisen och skär den i skivor. Lägg den i en traktörpanna. Häll på 2 dl vatten och strö över1 tsk salt. Låt koka under lock ca 5 min.
- Skär fisken i bitar och krydda dem med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Tärna tomaterna. Lägg fisken på potatisen och strö över tomater och kapris. Klicka på smöret och tillaga ytterligare 5–8 min under lock.
- Servera fisken med potatis och tomatsky samt den citronmarinerade purjolöken.