1.51.51.51.51.5

Ugnsrostade potatisstrimlor med dill och olivolja passar perfekt till tomat- och fiskpannan.

För 4 personer:

Ingredienser

500 g fiskfilé, t ex sejfilé eller pangasius
5 dl tomatsoppa, Kelda
0,5 tsk salt
2 krm vitpeppar, nymald
2 dl ärter, frysta
1 tsk dillfrön
100 g räkor, i lake

Dillfritters:

800 g potatis
0,5 dl hackad dill, + extra till garnering
2 msk olivolja
1,5 tsk flingsalt
2 krm svartpeppar, nymald

15 minuter + 15 minuter i ugn

Tomat- och fiskpanna med dillfritters – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250°. Skölj och skär potatisen i skivor. Skär skivorna i tunna strimlor. Lägg dem i en långpanna med bakplåtspapper. Blanda väl med dill, olja, salt och peppar. Tillaga i övre delen av ugnen i ca 15 min tills de har fått fin färg.
  2. Skär fisken i bitar. Koka upp tomatsoppan med salt och peppar i en rymlig kastrull. Lägg i fiskbitar och ärter och strö över dillfrö. Låt koka upp och sjud ca 5 min, tills fiskbitarna är genomkokta. Garnera med räkor och dillvippor. Servera med dillfritters.