Tomat- och fetaostpaj  

Tomat- och fetaostpaj kan serveras antingen varm eller kall.  
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 krm salt
  • 2 - 3 msk vatten

Fyllning

  • 4 tomater
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 1 lagerblad
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Topping

  • 4 tomater - gärna i olika färger och storlekar
  • 150 g fetaost
  • 12 oliver - gröna

Tillbehör

  • salld

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Hacka ihop smör, mjöl och salt i en matberedare. Häll i vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en låg pajform, ca 24 cm i diameter. Ställ formen i frysen ca 10 min.

  2. Fyllning: Tärna tomaterna. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i olja ca 3 min. Tillsätt tomater, tomatpuré och lagerblad och häll i vattnet. Krydda med socker, salt och peppar. Låt sjuda utan lock ca 15 min.

  3. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.

  4. Skär tomaterna till toppingen i skivor. Smula fetaosten.

  5. Bred ut tomatröran i pajskalet och lägg på tomatskivorna. Strö över fetaost och oliver. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.

  6. Servera pajen med sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!