20 minuter + 10 minuter i frys + 25 minuter i ugn
Tomat- och fetaostpaj – gör så här:
- Sätt ugnen på 225°. Hacka ihop smör, mjöl och salt i en matberedare. Häll i vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en låg pajform, ca 24 cm i diameter. Ställ formen i frysen ca 10 min.
- Fyllning: Tärna tomaterna. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i olja ca 3 min. Tillsätt tomater, tomatpuré och lagerblad och häll i vattnet. Krydda med socker, salt och peppar. Låt sjuda utan lock ca 15 min.
- Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.
- Skär tomaterna till toppingen i skivor. Smula fetaosten.
- Bred ut tomatröran i pajskalet och lägg på tomatskivorna. Strö över fetaost och oliver. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.
- Servera pajen med sallad.