Tomat- och fänkålssill

Tomat- och fänkålssill är enkel att göra och tack vare 5-minuterssill. På bara några ­timmar får du en smakrik sill.
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 1 förp 5-minuterssill - (420 g)
  • 1 dl fänkål - finhackad
  • 2 msk rödlök - hackad
  • 2 msk dill - hackad

Lag

  • 1 tomat
  • 0,5 tsk kryddpeppar
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 1 lagerblad
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk rapsolja
  • 0,75 dl strösocker

Gör så här

  1. Häll av spadet från sillen och skär den i bitar.

  2. Lag: Skålla, skala och finhacka tomaten. Krossa de båda pepparsorterna och smula sönder ­lagerbladet. Blanda ingredienserna till lagen i en bunke.

  3. Varva sill, fänkål, rödlök och dill med lagen i en glasburk eller skål. Avsluta med lag och servera sillen direkt, eller låt den stå och dra i kylen 2–3 timmar.

Foto: Lisa Björner

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!