00000

Krutonger av pitabröd blir knaprigt och gott i salladen. Tillsätt dem strax före servering.

För 4 person(er)

Ingredienser

2 pitabröd
1,5 msk olivolja
600 g tomater, mogna
6 salladslökar
2-3 rabarberstjälkar, (ca 3 dl hackad)
1 romansallad
3 dl bladpersilja, grovhackad
1 dl mynta, grovhackad färsk

Dressing:

3 msk olivolja
2 msk citron, pressad
2 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald

1. Sätt ugnen på 225°. Skär pitabröden i små bitar och blanda dem med olivolja i en skål. Häll ut brödbitarna på en plåt med bakplåtspapper och rosta dem mitt i ugnen 8-10 min.
2. Skär tomaterna i tärningar. Ansa och finhacka salladslök och rabarber.Blanda tomater, lök, rabarber, sallad, persilja och mynta.
3. Rör samman ingredienserna till dressingen och blanda ner den och de rostade brödbitarna i salladen.