Tomat- och brödsallad med rabarber

Krutonger av pitabröd blir knaprigt och gott i salladen. Tillsätt dem strax före servering.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 pitabröd
  • 1,5 msk olivolja
  • 600 g tomater - mogna
  • 6 salladslökar
  • 2 - 3 rabarberstjälkar - (ca 3 dl hackad)
  • 1 romansallad
  • 3 dl bladpersilja - grovhackad
  • 1 dl mynta - grovhackad färsk

Dressing

  • 3 msk olivolja
  • 2 msk citron - pressad
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär pitabröden i små bitar och blanda dem med olivolja i en skål. Häll ut brödbitarna på en plåt med bakplåtspapper och rosta dem mitt i ugnen 8-10 min.

  2. Skär tomaterna i tärningar. Ansa och finhacka salladslök och rabarber.Blanda tomater, lök, rabarber, sallad, persilja och mynta.

  3. Rör samman ingredienserna till dressingen och blanda ner den och de rostade brödbitarna i salladen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!