1. Sätt ugnen på 225°. Skär pitabröden i små bitar och blanda dem med olivolja i en skål. Häll ut brödbitarna på en plåt med bakplåtspapper och rosta dem mitt i ugnen 8-10 min.
2. Skär tomaterna i tärningar. Ansa och finhacka salladslök och rabarber.Blanda tomater, lök, rabarber, sallad, persilja och mynta.
3. Rör samman ingredienserna till dressingen och blanda ner den och de rostade brödbitarna i salladen.
Tomat- och brödsallad med rabarber
Krutonger av pitabröd blir knaprigt och gott i salladen. Tillsätt dem strax före servering.
För 4 person(er)
Ingredienser
2 | pitabröd |
1,5 msk | olivolja |
600 g | tomater, mogna |
6 | salladslökar |
2-3 | rabarberstjälkar, (ca 3 dl hackad) |
1 | romansallad |
3 dl | bladpersilja, grovhackad |
1 dl | mynta, grovhackad färsk |
Dressing:
3 msk | olivolja |
2 msk | citron, pressad |
2 krm | salt |
1 krm | svartpeppar, nymald |