Tomat- och bönsoppa med sesamkyckling

4.84.84.84.84.8

Kyckling och bönor gör soppan matig. En god vardagssoppa som du lagar till i ett nafs.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 lök, ex gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk smör, eller olja
1 burk tomater, hela eller passerade (400g)
6 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar, eller konc fond
1 tsk valfri örtkrydda, torkad eller färsk, t ex salvia, basilika eller timjan
400 g vita bönor
1,5 krm salt
2 krm svartpeppar, nymald
0,5 grillad kyckling

Tomat- och bönsoppa med kyckling – gör så här:

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs dem mjuka i smör eller olja.
  2. Häll på tomater och vatten. Tillsätt buljongtärningar eller fond. Krydda med örtkrydda. Låt koka på svag värme ca 5 min. Skölj och tillsätt bönorna. Värm och mixa soppan slät med mixerstav. Krydda med salt och peppar.
  3. Plocka kycklingen i mindre bitar. Servera soppan med kycklingen

Tips! Toppa soppan med riven ost och brödkrutonger – köpta eller stekta av halvtorrt bröd.