Tomat- och basilikasmör

Soltorkade tomater och färska basilikablad ger fin smak åt det här smöret. Passar utmärkt till grillade kycklingfiléer eller nötkött. Servera gärna pasta till.
Allt om Mat
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 100 g smör - rumsvarmt
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • 6 soltorkade tomater - marinerade
  • 0,5 dl basilika - hackad
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Vispa smöret mjukt med elvisp. Tillsätt olja och vinäger och fortsätt att vispa tills det blir riktigt fluffigt.

  2. Hacka tomaterna. Rör ner tomater och basilika i smöret. Krydda med salt och peppar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!