Tomat- & linssoppa

En vegetarisk soppa med lätt smak av ingefära. Servera den gärna med en klick smetana eller yoghurt och några flagor parmesan.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 potatisar - mjölig sort (350 g)
  • 20 g ingefära - färsk
  • 1 röd chili - t ex spansk peppar
  • 2 msk olivolja
  • 8 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongstärningar
  • 1 tsk salt
  • 1 burk tomater - hela (400 g)
  • 1,5 dl röda linser

Tillbehör

  • smetana - eller crème fraîche
  • parmesan - färsk
  • bröd

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala potatisarna och skär dem i bitar. Skala och riv ingefäran, kärna ur och hacka chilin.

  2. Hetta upp olja i en rymlig kastrull. Fräs lök, vitlök, potatis, ingefära och chili under omrörning ca 3 min. Häll på vatten och tillsätt buljongtärningar och salt. Låt sjuda under lock ca 15 min, tills potatisen är mjuk.

  3. Blanda ner tomaterna och mixa alltsammans med en mixerstav till en slät soppa. Blanda ner linser och sjud soppan under lock ytterligare ca 10 min. Servera med smetana, parmesan och bröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!