Tomat- & koriandermarinerad strömming på kavring

Bra rätt att förbereda dagen innan. Receptet är en huvudrätt men fungerar till dubbelt så många som förrätt.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 600 g strömmingfiléer
  • 3 msk smör
  • 1,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 200 g cocktailtomater
  • 4 kavring - i skivor

Dillolja

  • 1 dl dill - färsk löst packad
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 krm salt

Marinad

  • 2 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 msk korianderfrö
  • 2 msk koriander - mald
  • 1 lagerblad
  • 1 krm timjan
  • 2 dl vitt vin
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 400 g tomater - krossade i burk
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Marinad: Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Hetta upp olivolja och fräs schalottenlök, vitlök, koriander, lagerblad och timjan. Tillsätt vitt vin och vinäger, koka ihop till hälften ca 5 min. Blanda i resterande ingredienser och smaka av med socker, salt och peppar. Låt kallna.

  2. Skölj och klipp bort ryggfenan på strömmingarna. Salta och peppra köttsidan på strömmingen, vik ihop och stek dem i smör. Lägg dem i en form och häll sedan marinaden över. Låt strömmingen marinera över natten.

  3. Sätt ugnen på 125°. Halvera körsbärstomaterna och lägg ut dem på en plåt klädd med bakplåtspapper. Baka dem mitt i ugnen ca 1 timme.

  4. Dillolja: Mixa eller stöt i mortel dill och olivolja lite i taget, smaka av med salt, sila eventuellt bort dillen.

  5. Bred smör på kavringen och lägg 2-3 fiskar på varje brödskiva. Garnera med färsk koriander och droppa dilloljan över. Servera med de ugnsbakade tomaterna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!