Tomat-, äpppel- och rödlökschutney

Den fylliga och goda chutneyn bör kokas minst en dag innan den ska serveras för att mogna. Den håller sig ca en månad i kylen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 3 röda äpplen
  • 3 rödlökar
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl äppelcider
  • 1 dl rödvinsvinäger
  • 0,5 msk korianderfrön - hela
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar - nymald
  • 10 jalapeño-tabasco (grön) - droppar
  • 1 krm curry

Gör så här

  1. Skala, kärna ur och dela äpplena i klyftor. Skala och skär rödlöken i klyftor.

  2. Smält sockret i en kastrull tills det är ljusbrunt och tillsätt försiktigt cidern. Koka tills allt socker löst sig igen, tillsätt vinägern och rödlöken. Lägg i koriander och lagerblad, låt småkoka ca 20 minuter under lock.

  3. Lägg i äpplena och koka utan lock tills de är mjuka och börjar mosa sig lätt. Smaka av med salt, peppar, tabasco och curry.

  4. Häll upp i en skål och låt kallna över natten.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!