Tofupytt med rödbetor och pepparrotscrème

Recept på tofupytt med rödbetor och pepparrotscrème. Denna rätt är både vegetarisk och färggrann och innehåller omättat fett, det “goda” fettet som gynnar vårt kolesterol.

Ingredienser

  • 400 g tofu
  • 500 g rödbetor
  • 500 g morötter
  • 500 g potatis
  • 1 tsk honung
  • 1 gul lök
  • 100 g färskost - med pepparrotssmak
  • 3 msk majsstärkelse (Maizena) - Maizena
  • 1 påse rucola - (65 g)
  • rapsolja
  • flingsalt
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skala rödbetor och morötter. Skrubba potatisen. Skär rotfrukterna i bitar och lägg i en ugnssäker form, gärna rödbetorna för sig. Krydda med 1 1/2 tsk salt och ringla över 1/2 msk olja och honung över rödbetorna.

  2. Rosta rotfrukterna mitt i ugnen ca 20 min, blanda en gång under tiden.

  3. Skala och finhacka löken. Fräs den i 1/2 msk olja ca 5 min.

  4. Vispa ut färskosten med 2 msk vatten till krämig konsistens.

  5. Skär tofun i kuber och vänd runt dem i majsstärkelsen blandad med ½ tsk salt och 1 krm peppar. Stek tofun i 1 msk olja tills den fått fin färg, ca 4 min. Strö över 1 tsk flingsalt.

  6. Lägg upp rotfrukter, lök och tofu på ett fat. Toppa med rucola och servera med pepparrots-crèmen.

Recept av Jeanette Pettersson

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!