Tofupytt med rödbetor och pepparrotscrème

55555

Recept på tofupytt med rödbetor och pepparrotscrème. Denna rätt är både vegetarisk och färggrann och innehåller omättat fett, det “goda” fettet som gynnar vårt kolesterol.

För 4 personer:

Ingredienser

400 g tofu
500 g rödbetor
500 g morötter
500 g potatis
1 tsk honung
1 gul lök
100 g färskost med pepparrotssmak
3 msk majsstärkelse Maizena
1 påse rucola (65 g)
rapsolja, flingsalt, salt, nymald svartpeppar

30 minuter

Tofupytt med rödbetor och pepparrotscrème — gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250°. Skala rödbetor och morötter. Skrubba potatisen. Skär rotfrukterna i bitar och lägg i en ugnssäker form, gärna rödbetorna för sig. Krydda med 1 1/2 tsk salt och ringla över 1/2 msk olja och honung över rödbetorna.
  2. Rosta rotfrukterna mitt i ugnen ca 20 min, blanda en gång under tiden.
  3. Skala och finhacka löken. Fräs den i 1/2 msk olja ca 5 min.
  4. Vispa ut färskosten med 2 msk vatten till krämig konsistens.
  5. Skär tofun i kuber och vänd runt dem i majsstärkelsen blandad med ½ tsk salt och 1 krm peppar. Stek tofun i 1 msk olja tills den fått fin färg, ca 4 min. Strö över 1 tsk flingsalt.
  6. Lägg upp rotfrukter, lök och tofu på ett fat. Toppa med rucola och servera med pepparrots-crèmen.

Recept av Jeanette Pettersson

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego