3.93.93.93.93.9

Tofu tikka masala är en snabblagad vardagsvegorätt. Tikka masalakrydda innehåller bland annat spiskummin, koriander, ingefära och gurkmeja.  

För 4 personer:

Ingredienser

400 g tofu
3 dl ris, gärna basmati
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1,5 msk tikka masalakrydda, (Systrarna Khanna)
1 burk körsbärstomater, (400 g)
1 dl vispgrädde
1 knippa salladslök
rapsolja, salt, nymald svartpeppar

20 minuter

Tofu tikka masala  – gör så här:

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skär tofun i bitar, ca 2 x 2 cm. Skala och hacka lök och vitlök.
  2. Stek tofun i 1 msk olja i en gryta tills den fått fin färg. Tillsätt lök och vitlök och låt den steka med ca 3 min. Strö över tikka masalakryddan och häll på tomater och grädde. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Låt sjuda ca 5 min.
  3. Ansa och strimla salladslöken. Blanda ner den i grytan och sjud ytterligare ca 5 min. Servera grytan med ris.