Tofu- och tonfisksallad med ­sesamdressing

Brunalgen wakame används flitigt i Japan, främst i misosoppa och sallader.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 0,5 dl wakame
  • 1 tofu - (300 g) mjuk
  • 1 burk tonfisk i olja - (200 g)
  • 0,5 rättika - (150 g)
  • 8 rädisor
  • 0,5 kruka krispsallad

Sesamdressing

  • 2 msk sesamfrön
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk soja - japansk
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0,5 msk strösocker
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Dressing: Stöt sesamfröna i en mortel. Blanda samman alla ­ingredienser till dressingen.

  2. Lägg wakamen i kallt vatten ca 5 min. Pressa ut all vätska.

  3. Skär tofun i 4 bitar. Låt tonfisken rinna av. Skala och finstrimla rättikan. Ansa och halvera rädisorna. Ansa och bryt salladen i mindre bitar.

  4. Fördela sallad, rättika, wakame och rädisor på tallrikar. Lägg på tofu och tonfisk. Servera sesamdressing till i separat skål.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!