1. Dressing: Stöt sesamfröna i en mortel. Blanda samman alla ingredienser till dressingen.
2. Lägg wakamen i kallt vatten ca 5 min. Pressa ut all vätska.
3. Skär tofun i 4 bitar. Låt tonfisken rinna av. Skala och finstrimla rättikan. Ansa och halvera rädisorna. Ansa och bryt salladen i mindre bitar.
4. Fördela sallad, rättika, wakame och rädisor på tallrikar. Lägg på tofu och tonfisk. Servera sesamdressing till i separat skål.
Tofu- och tonfisksallad med sesamdressing
Brunalgen wakame används flitigt i Japan, främst i misosoppa och sallader.
För 4 person(er)
Ingredienser
0,5 dl | wakame |
1 | tofu, (300 g) mjuk |
1 burk | tonfisk i olja, (200 g) |
0,5 | rättika, (150 g) |
8 | rädisor |
0,5 kruka | krispsallad |
Sesamdressing:
2 msk | sesamfrön |
2 msk | rapsolja |
2 msk | soja, japansk |
1 msk | vitvinsvinäger |
0,5 msk | strösocker |
0,5 krm | svartpeppar, nymald |