00000

Brunalgen wakame används flitigt i Japan, främst i misosoppa och sallader.

För 4 person(er)

Ingredienser

0,5 dl wakame
1 tofu (300 g) mjuk
1 burk tonfisk i olja (200 g)
0,5 rättika (150 g)
8 rädisor
0,5 kruka krispsallad

Sesamdressing:

2 msk sesamfrön
2 msk rapsolja
2 msk soja japansk
1 msk vitvinsvinäger
0,5 msk strösocker
0,5 krm svartpeppar nymald

1. Dressing: Stöt sesamfröna i en mortel. Blanda samman alla ­ingredienser till dressingen.
2. Lägg wakamen i kallt vatten ca 5 min. Pressa ut all vätska.
3. Skär tofun i 4 bitar. Låt tonfisken rinna av. Skala och finstrimla rättikan. Ansa och halvera rädisorna. Ansa och bryt salladen i mindre bitar.
4. Fördela sallad, rättika, wakame och rädisor på tallrikar. Lägg på tofu och tonfisk. Servera sesamdressing till i separat skål.