00000

Ett väldigt enkelt sätt att laga något annorlunda och gott. Sambal badjak kan ersättas med sambal oelek.

För 4 person(er)

Ingredienser

400 g fast tofu
300 g äggnudlar
200 g sockerärter
1 stor purjolök
1msk+1 msk rapsolja
1 burk lätt kokosmjölk, (400 ml)
3 msk japansk soja
2 msk sambal badjak*

15 min

1. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
2. Skär tofun i kuber, ca 3 x 3 cm. Ansa och strimla sockerärter och purjolök, spara lite av det gröna på purjolöken till garnering.
3. Stek tofun i 1 msk olja i en stekpanna tills den fått fin färg. Ta upp på ett fat. Fräs sockerärter och purjolök i 1 msk olja i stekpannan. Häll över kokosmjölk. Tillsätt soja och sambal badjak. Låt puttra ca 2 min. Vänd i tofun.
4. Servera med nudlar. Garnera med gröna purjolöksstrimlor.
* Sambal badjak är en indonesisk chilipasta.

Fler recept med: Övrigt