Tofu i het kokossås

Ett väldigt enkelt sätt att laga något annorlunda och gott. Sambal badjak kan ersättas med sambal oelek.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 400 g fast tofu
  • 300 g äggnudlar
  • 200 g sockerärter
  • 1 stor purjolök
  • 1 msk rapsolja - + 1 msk
  • 1 burk kokosmjölk - lätt (400 ml)
  • 3 msk japansk soja
  • 2 msk sambal badjak*

Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.

  2. Skär tofun i kuber, ca 3 x 3 cm. Ansa och strimla sockerärter och purjolök, spara lite av det gröna på purjolöken till garnering.

  3. Stek tofun i 1 msk olja i en stekpanna tills den fått fin färg. Ta upp på ett fat. Fräs sockerärter och purjolök i 1 msk olja i stekpannan. Häll över kokosmjölk. Tillsätt soja och sambal badjak. Låt puttra ca 2 min. Vänd i tofun.

  4. Servera med nudlar. Garnera med gröna purjolöksstrimlor. 

    * Sambal badjak är en indonesisk chilipasta.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!