3.53.53.53.53.5

Toast Skagen med löjrom och smörstekt bröd är klassikernas klassiker. Och precis så här ska en god skagenröra göras!

För 8 personer:

Ingredienser

Toast skagen

1,5 kilo räkor, med skal
1 msk citron, pressad
2 krm salt
1 krm vitpeppar, nymald
0,5 dl dill, hackad
8 skivor bröd, vitt
150 g löjrom

Majonnäs:

2 äggulor
0,5 msk vitvinvinäger
0,5 msk senap
2,5 dl rapsolja
2 krm salt
1 krm vitpeppar, nymald

Garnering:

dillkvistar
citronklyftor

30 minuter

Toast Skagen med löjrom – gör så här:

  1. Majonnäs: Lägg äggulorna i en bunke och tillsätt vinäger och senap. Vispa ihop och tillsätt oljan, först droppvis och sedan i en tunn stråle, under kraftig vispning. Krydda med salt och peppar.
  2. Skala räkorna och grovhacka dem. Blanda räkorna med  majonnäs och smaksätt med citron. Krydda med salt och peppar och blanda i dillen.
  3. Ta ut rundlar ur brödskivorna med en utstickare eller ett glas. Stek brödskivorna i smör i en stekpanna ca 3 min på varje sida, tills de fått gyllenbrun färg.
  4. Lägg bröden på assietter och fördela skagenröran på.  Toppa med löjrom och garnera med dillkvistar och citron.

SE ÄVEN

Gratinerad hummer – bästa recepten

Lyxiga snittar till fest

Så lyckas du med chokladfondanter