Toast Skagen med löjrom

Toast Skagen med löjrom och smörstekt bröd är klassikernas klassiker. Och precis så här ska en god skagenröra göras!
Allt om Mat
Foto: Stefan Wettainen

Toast skagen

  • 1,5 kg räkor - med skal
  • 1 krm vitpeppar - nymald
  • 1 msk citron - pressad
  • 2 krm salt
  • 0,5 dl dill - hackad
  • 8 skivor bröd - vitt
  • 150 g löjrom

Majonnäs

  • 2 äggulor
  • 0,5 msk vitvinsvinäger
  • 0,5 msk senap
  • 2,5 dl rapsolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar - nymald

Garnering

  • dillkvistar
  • citronklyftor

Gör så här

  1. Majonnäs: Lägg äggulorna i en bunke och tillsätt vinäger och senap. Vispa ihop och tillsätt oljan, först droppvis och sedan i en tunn stråle, under kraftig vispning. Krydda med salt och peppar.

  2. Skala räkorna och grovhacka dem. Blanda räkorna med  majonnäs och smaksätt med citron. Krydda med salt och peppar och blanda i dillen.

  3. Ta ut rundlar ur brödskivorna med en utstickare eller ett glas. Stek brödskivorna i smör i en stekpanna ca 3 min på varje sida, tills de fått gyllenbrun färg.

  4. Lägg bröden på assietter och fördela skagenröran på.  Toppa med löjrom och garnera med dillkvistar och citron.

SE ÄVEN

Gratinerad hummer - bästa recepten

Lyxiga snittar till fest

Så lyckas du med chokladfondanter

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!