Toast med pepparrotskräm och matjessill

55555

Toast med pepparrotskräm och matjessill är en snabblagad förrätt. Matjessillen är ett givet inslag på midsommarbordet. Här får den sällskap av rädisor, pepparrot och gräslök.

För 6 personer:

Ingredienser

6 skivor vitt bröd
2 burkar matjessillfiléer, (à 200 g)
0,5 citron
2 dl crème fraiche
3 msk pepparrot, finriven
0,5 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar, nymald
8 rädisor

Garnering:

gräslök

15 minuter

Toast med pepparrotskräm och matjessill – gör så här:

  1. Skär sillen i mindre bitar. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet. Blanda crème fraichen med citronskal och pepparrot. Krydda med salt och peppar.
  2. Rosta brödskivorna i brödrost eller i en stekpanna. Låt kallna. Ansa och skär rädisorna i tunna skivor.
  3. Bred pepparrotskrämen på bröden. Lägg på sill och rädisor. Garnera med gräslök.

Recept av Alexandra Vikström och Emmy Lundström

Recept för en hel midsommarmeny

En klassisk midsommarmeny med matjessill, färskpotatis och jordgubbstårta – fest med lite ny twist. Både lättlagat och supergott! Alla recept hittar du nedan:

Fler recept med: Fisk, Mackor, Sill