Toast med pepparrotskräm och matjessill

Toast med pepparrotskräm och matjessill är en snabblagad förrätt. Matjessillen är ett givet inslag på midsommarbordet. Här får den sällskap av rädisor, pepparrot och gräslök.
Foto: Emmy Lundström

Ingredienser

  • 6 skivor vitt bröd
  • 2 burkar matjessillfiléer - (à 200 g)
  • 0,5 citron
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 msk pepparrot - finriven
  • 0,5 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 8 rädisor

Garnering

  • gräslök

Gör så här

  1. Skär sillen i mindre bitar. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet. Blanda crème fraichen med citronskal och pepparrot. Krydda med salt och peppar.

  2. Rosta brödskivorna i brödrost eller i en stekpanna. Låt kallna. Ansa och skär rädisorna i tunna skivor.

  3. Bred pepparrotskrämen på bröden. Lägg på sill och rädisor. Garnera med gräslök.

Recept av Alexandra Vikström och Emmy Lundström

Recept för en hel midsommarmeny

En klassisk midsommarmeny med matjessill, färskpotatis och jordgubbstårta - fest med lite ny twist. Både lättlagat och supergott! Alla recept hittar du nedan:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!