Toast med kallrökt lax och senapsdressing

Senapsdressingen rör du ihop på ett ögonblick, ett gott alternativ till de färdigköpta.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 vitt formbröd - skivor
  • 1 msk smör
  • 200 g lax - rökt, tunt skuren
  • 1 avokado
  • 40 g rucola
  • 0,5 dl pinjenötter - torrostade
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 0,5 citron

Dressing

  • 1 msk honung - flytande
  • 2 msk senap - ljus, fransk
  • 3 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 0,5 dl dill - finhackad

Gör så här

  1. Kantskär brödet och dela det på mitten. Stek det snabbt i brynt smör på båda sidor.

  2. Rör ihop dressingen. Skala och skär avokadon i skivor.

  3. Fördela rucola och lax på brödet. Lägg på avokado och dressing. Strö över pinjenötter. Mal över svartpeppar. Servera med citron.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!