00000

Toast gjord på lantbröd med getost och körsbärstomater. Låt gärna tomaterna vila lite före servering.

För 4 portioner

Ingredienser

300 g körbärstomater, gärna olika färger
1 tsk olivolja
2 krm flingsalt
1/2 tsk socker
4 små skivor lantbröd
1/2 dl mjuk bredbar getost
1 msk vit balsamvinäger
3 persiljekvistar
salt + nymald svartpeppar

10 min + 20 min i ugn

Toast med getost och tomat

 

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Lägg tomaterna i en liten ugnssäker form. Droppa över oljan. Strö över flingsalt och socker. Rosta tomaterna mitt i ugnen 20–25 min. Spara saften som bildats i en skål.
3. Rosta brödet och bred på osten. Toppa 
med tomaterna.
4. Blanda tomatsaften med vinäger och hackad persilja. Krydda med 1 krm salt och 
1 krm peppar. Ringla  över tomaterna.