Toast med getost och rödvinsmarinerade björnbär

Toast med getost och rödvinsmarinerade björnbär passar bra till ett glas rödvin. Om du får marinerade björnbär över passar de även bra till yoghurt och knapriga gryn.
Emmy Lundström
Foto: Pernilla Ahlsén

Ingredienser

  • 6 skivor surdegsbröd
  • salviablad

Rödvinsmarinerade björnbär

  • 0,5 l björnbär
  • 1 dl rött vin - fruktigt
  • 1 msk strösocker

Getostkräm

  • 80 g getost
  • 0,75 dl crème fraiche
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Björnbär: Rör ihop björnbär, vin och socker. Låt blandningen stå och dra i 2–3 timmar före servering.

  2. Getostkräm: Skär bort kanterna på osten. Mosa osten med en gaffel. Blanda med crème fraiche. Krydda med salt och peppar.

  3. Rosta brödskivorna i en torr stekpanna tills de får lite färg. Låt brödet svalna något.

  4. Bred getostkräm på bröden. Toppa med björnbär och några blad salvia.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!