00000

Toast med getost och rödvinsmarinerade björnbär passar bra till ett glas rödvin. Om du får marinerade björnbär över passar de även bra till yoghurt och knapriga gryn.

För 6 personer:

Ingredienser

6 skivor surdegsbröd
salviablad

Rödvinsmarinerade björnbär:

0,5 liter björnbär
1 dl rött vin, fruktigt
1 msk strösocker

Getostkräm:

80 g getost
0,75 dl crème fraiche
2 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald

15 minuter + tid för bären att dra

Toast med getost och rödvinsmarinerade björnbär – gör så här:

  1. Björnbär: Rör ihop björnbär, vin och socker. Låt blandningen stå och dra i 2–3 timmar före servering.
  2. Getostkräm: Skär bort kanterna på osten. Mosa osten med en gaffel. Blanda med crème fraiche. Krydda med salt och peppar.
  3. Rosta brödskivorna i en torr stekpanna tills de får lite färg. Låt brödet svalna något.
  4. Bred getostkräm på bröden. Toppa med björnbär och några blad salvia.
Fler recept med: Frukt och bär, Snittar, Vegetariskt