Toast med confiterad äggula, störrom, löjrom och smetana

Äggulorna får en helt fantastisk konsi­stens, krämig rakt igenom. Väl värt att vänta på i två timmar!
Toast med confiterad äggula, störrom, löjrom och smetana
Toast med confiterad äggula, störrom, löjrom och smetana Foto: Åsa Dahlgren

Toast

  • 8 äggulor - gärna extra gula
  • 3 dl rapsolja
  • 25 g smör
  • 4 skivor vitt formbröd
  • 50 g löjrom
  • 50 g störrom - ekologisk
  • 1 dl smetana - eller crème fraîche
  • 4 dillkvistar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 75 grader. Lägg äggulorna i en ugnssäker form, som precis rymmer dem, och häll på olja så att det täcker. Tillaga mitt i ugnen ca 2 timmar. Ta upp äggulorna och låt dem svalna.

  2. Smält smöret, låt det grumliga sjunka till botten. Kantskär och halvera brödskivorna. Stek dem gyllenbruna i det klara smöret. Lägg två äggulor mellan två stekta brödskivor och lägg dem på tallrikar.

  3. Garnera toasten med löjrom, störrom,  smetana och dill.

  4. *Även laxrom, forellrom eller limfjords-kaviar funkar bra.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!