00000

Äggulorna får en helt fantastisk konsi­stens, krämig rakt igenom. Väl värt att vänta på i två timmar!

För 4 person(er)

Ingredienser

Toast

8 äggulor, gärna extra gula
ca 3 dl rapsolja
25 g smör
4 skivor vitt formbröd
50 g löjrom
50 g störrom, ekologisk*
1 dl smetana eller crème fraîche
4 dillkvistar

15 min+2 timmar i ugnen

1. Sätt ugnen på 75 grader. Lägg äggulorna i en ugnssäker form, som precis rymmer dem, och häll på olja så att det täcker. Tillaga mitt i ugnen ca 2 timmar. Ta upp äggulorna och låt dem svalna.

2. Smält smöret, låt det grumliga sjunka till botten. Kantskär och halvera brödskivorna. Stek dem gyllenbruna i det klara smöret. Lägg två äggulor mellan två stekta brödskivor och lägg dem på tallrikar.

3. Garnera toasten med löjrom, störrom,  smetana och dill.

*Även laxrom, forellrom eller limfjords-kaviar funkar bra.