44444

Toast med avokado, burrata och pecorino är en matig och god vegomacka. Burrata är en lyxig italiensk mozzarella som är krämig i konsistensen. Den går att byta ut mot annan mozzarella, t ex buffelmozzarella.

För 4 personer:

Ingredienser

3 avokador
0,5 + 0,5 tsk flingsalt
1 burrataost, eller buffelmozzarella (200 g)
0,5 surdegsbaguette
2 + 1 msk olivolja
2 krm chiliflakes
25 g pecorinoost, eller Parmigiano Reggiano

15 minuter

Toast med avokado, burrata och pecorino – gör så här:

  1. Halvera och gröp ur avokadorna. Mosa innanmätet och krydda med 1/2 tsk flingsalt. Skär osten i skivor.
  2. Skär brödet i 2 cm-tjocka skivor och pensla lätt med 2 msk olja runtom. Stek bröden i stekpanna tills de fått fin färg.
  3. Fördela avokadoröran på bröden och lägg på osten. Strö över 1/2 tsk flingsalt och chiliflakes. Ringla över 1 msk olja. Riv pecorinon och strö den över. Servera direkt.
Fler recept med: Mackor, Vegetariskt