00000

Praktiskt med rätter som sköter sig själv i ugnen. Kanske hinner du i stället duka extra fint?

För 4 pers

Ingredienser

Tisdagsgös med fetapesto och karamelliserade tomater

4 bitar gösfilé (à 150 g)
300 g körsbärstomater på kvist
1 1/2 msk olivolja
1 tsk strösocker
1 krm + 3/4 tsk salt

Pesto

150 g fetaost
1/2 dl valnötter
1/2 kruka basilika eller persilja
1 msk olivolja

Tillbehör

600 g kokt, gärna pressad, potatis

15 min + 20 min i ugnen

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Pesto: Smula osten grovt. Finhacka nötter och basilika, spara några basilikablad till garneringen. Blanda ost, nötter, basilika och olja.

3. Lägg tomaterna på ett ugnssäkert fat med bakplåtspapper. Ringla över oljan. Strö över socker och 1 krm salt. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min.

4. Lägg fisken på tomaterna. Strö över 3/4 tsk salt. Fördela peston över fisken. Tillaga ytterligare ca 10 min, tills fisken är färdig. Garnera med basilikablad.

5. Servera fisken med kokt potatis, gärna pressad.