Tiramisu med pepparkaka och mörk rom

Tiramisu är en italiensk klassiker – här med pepparkaka och mörk rom som ger en härlig smak av jul. Tiramisun går utmärkt att göra ca 6 timmar före servering.
Anna Wendt

Ingredienser

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk strösocker - + 3/4 dl
  • 4 äggulor
  • 500 g mascarponeost
  • 1 citron
  • 0,75 dl kaffe - starkt kallt, gärna espresso
  • 4 msk rom - mörk
  • 8 pepparkakor - skånska

Garnering

  • 1 msk kakao
  • björnbär

Gör så här

  1. Vispa grädden med 1 msk socker till ett fast skum. Vispa äggulor och 3/4 dl socker vitt och krämigt.

  2. Tillsätt mascarpone och grädde, lite i taget, och rör om till en fluffig kräm. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet och blanda ner i krämen.

  3. Blanda kaffe och rom i en skål eller bunke. Dela pepparkakorna på längden. Doppa hälften av pepparkakorna i kaffeblandningen. Lyft upp dem och lägg ner en pepparkaka i botten på varje portionsglas.

  4. Bred på lite av mascarponeblandningen och upprepa samma sak en gång till. Låt stå i kylen ca 5 timmar, gärna längre.

  5. Pudra över kakao och toppa med björnbär före servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!