Tiramisu med jordgubbar, mandelbiscotti och lemon curd

Tiramisu med jordgubbar, mandelbiscotti och lemon curd är en somrig variant på tiramisu med smak av jordgubbar och citron. För en mer barnvänlig variant kan man utesluta limoncellon.  
Monica Eisenman
Monica Eisenman
Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 500 g jordgubbar
  • 12 - 15 mandelbiscotti
  • 4 äggulor
  • 4 msk florsocker
  • 500 g mascarponeost
  • 2 dl lemon curd
  • 0,75 dl limoncello (citronlikör)

Garnering

  • mynta

Gör så här

  1. Snoppa jordgubbarna. Mixa 200 g av jordgubbarna till en puré. Skiva resten. Bryt biscottin i mindre bitar.

  2. Vispa äggulor och florsocker fluffigt. Rör ner mascarpone.

  3. Varva biscotti, jordgubbar, mascarponekräm, lemon curd, jordgubbspuré och limoncello i glas eller portionsformar. Garnera med myntablad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!