44444

Tiramisu med jordgubbar, mandelbiscotti och lemon curd är en somrig variant på tiramisu med smak av jordgubbar och citron. För en mer barnvänlig variant kan man utesluta limoncellon.  

För 8 personer:

Ingredienser

500 g jordgubbar
12-15 mandelbiscotti 
4 äggulor
4 msk florsocker
500 g mascarponeost
2 dl lemon curd
0,75 dl limoncello

Garnering:

mynta

20 minuter

Tiramisu med jordgubbar, mandelbiscotti och lemon curd  – gör så här:

  1. Snoppa jordgubbarna. Mixa 200 g av jordgubbarna till en puré. Skiva resten. Bryt biscottin i mindre bitar.
  2. Vispa äggulor och florsocker fluffigt. Rör ner mascarpone.
  3. Varva biscotti, jordgubbar, mascarponekräm, lemon curd, jordgubbspuré och limoncello i glas eller portionsformar. Garnera med myntablad.
Fler recept med: Frukt och bär