00000

Krämig tiramisu med citrus serveras i portionsglas. Det är få som har 25 glas av samma sort, välj gärna udda glas som rymmer ca 2 dl eller köp fina plastglas.

För 25 person(er)

Ingredienser

Tiramisu

10 äggulor
3,5 dl strösocker
8 dl espressokaffe eller starkt bryggkaffe starkt
0,75 dl apelsinlikör, t ex grand marnier
3 burkar mascarponeost
4 dl mellangrädde
50 savoiardikex

Citrussallad:

10 apelsiner
5 blodgrapefrukter
1-2 krukor mynta

Garnering:

kakao

Tiramisu i glas – gör så här:

  1. Vispa äggulor och socker luftigt. Tillsätt 1 1/2 dl av kaffet, likör och mascarpone.
  2. Vispa grädden luftig och vänd ner den i kaffe-crèmen.
  3. Häll resten av kaffet i en bunke.
  4. Dela och doppa kexen i kaffe 2-3 sekunder så att de suger åt sig kaffe men inte blir genomblöta. Varva kaffecrème och kex i portionsglas som rymmer ca 2 dl.
  5. Låt tiramisun stå i kyl minst 5 timmar men gärna över natten.
  6. Skala citrusfrukterna med en kniv. Skär frukten i hinnfria klyftor. Strimla myntan och blanda med frukten.
  7. Vid servering: Sikta kakao över tiramisun och skeda på citrussallad.