Tinas valnöts- och lavendelskorpor

De här skorporna smakar av vår och sommar och har en touche av lavendel.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 msk lavendel
  • 6 dl vetemjöl
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 dl råsocker
  • 150 g valnötter - hackade
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 ägg - medelstora

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Krossa lavendeln i en mortel. Blanda alla torra ingredienser, helst i matberedare.

  2. Tillsätt ägg (och äggulor) och blanda till en smidig, men kladdig deg.

  3. Lägg degen på lätt mjölat bakbord, dela den i två delar och sedan varje bit i tre delar. Använd eventuellt lite mer mjöl vid utbakningen. Rulla degen till ca 1 1/2 cm tjocka längder. Lägg dem på en plåt klädd med bakplåts-papper.

  4. Pensla längderna med ägg och mjölk. Grädda i ugn ca 15 min, tills skorporna är gyllenbruna. Skär dem på snedden med en skarp kniv så snart du tagit dem ur ugnen. Bryt isär skorporna och lägg dem i oordning på en plåt.

  5. När alla skorpor har gräddats, sänk ugnstemperaturen till 100°. Ställ in skorporna ca 45 min. Låt dem därefter torka i en avstängd ugn några timmar, gärna över natten.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!