Tina Nordströms brownies
Brownies
- 250 g mörk choklad - mörk
- 250 g smör - rumstempererat
- 3 dl socker
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 ägg
- 2 äggulor
- 1 tsk bakpulver
- 4 msk kakao
- 2 dl mjöl
- 1 dl kokosflingor
- 2 valnötter - påsar a 140 g
Topping
- 100 g philadelphia
- 100 g smör - vanligt rumstempererat
- 1 dl florsocker
- 1 citron - skal från
Garnering
- choklad - hyvlad
Gör så här
-
Sätt ugnen på 160°. Smält chokladen i mikrovågsugn eller i vattenbad på spisen. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt vaniljsocker, ägg och äggulor. Vispa tills smeten är slät. Blanda ner den smälta chokladen lite i taget. Rör i bakpulver, kakao och mjöl, vispa. Vänd till sist ner kokosflingor och hela valnötter. Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsfast form och häll i smeten. Grädda i ca 35 minuter. Testa med en sticka om kakan är färdig, den ska vara lite kladdig. Ta ut ur ugnen och låt svalna i formen. Skär upp i 16 bitar. Blanda Philadelphiaost, smör, florsocker och citronskal. Bred toppingen på browniebitarna. Hyvla choklad över.