I annonssamarbete med EXPRESSEN

00000

Brownies recept - Tina Nordström. Mäktiga brownies med extra allt.

För 16 brownies

Ingredienser

Brownies

250 g mörk choklad
250 g smör rumstempererat
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 äggulor
1 tsk bakpulver
4 msk kakao
2 dl mjöl
1 dl kokosflingor
2 valnötter påsar a 140 g

Topping:

100 g philadelphiaost
100 g vanligt smör rumstempererat
1 dl florsocker
1 citron skal från

Garnering:

hyvlad choklad

Brownies

Sätt ugnen på 160°. Smält chokladen i mikrovågsugn eller i vattenbad på spisen. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt vaniljsocker, ägg och äggulor. Vispa tills smeten är slät.

Blanda ner den smälta chokladen lite i taget. Rör i bakpulver, kakao och mjöl, vispa. Vänd till sist ner kokosflingor och hela valnötter.

Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsfast form och häll i smeten. Grädda i ca 35 minuter. Testa med en sticka om kakan är färdig, den ska vara lite kladdig. Ta ut ur ugnen och låt svalna i formen. Skär upp i 16 bitar.

Blanda Philadelphiaost, smör, florsocker och citronskal. Bred toppingen på browniebitarna. Hyvla choklad över.