Tina Nordströms brownies

Brownies recept - Tina Nordström. Mäktiga brownies med extra allt.
Tina Nordström
Tina Nordsröms brownies
Tina Nordsröms brownies Foto: ur boken "Tinas kök" (Damm förlag)

Brownies

  • 250 g mörk choklad - mörk
  • 250 g smör - rumstempererat
  • 3 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 2 äggulor
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 msk kakao
  • 2 dl mjöl
  • 1 dl kokosflingor
  • 2 valnötter - påsar a 140 g

Topping

  • 100 g philadelphia
  • 100 g smör - vanligt rumstempererat
  • 1 dl florsocker
  • 1 citron - skal från

Garnering

  • choklad - hyvlad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 160°. Smält chokladen i mikrovågsugn eller i vattenbad på spisen. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt vaniljsocker, ägg och äggulor. Vispa tills smeten är slät. Blanda ner den smälta chokladen lite i taget. Rör i bakpulver, kakao och mjöl, vispa. Vänd till sist ner kokosflingor och hela valnötter. Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsfast form och häll i smeten. Grädda i ca 35 minuter. Testa med en sticka om kakan är färdig, den ska vara lite kladdig. Ta ut ur ugnen och låt svalna i formen. Skär upp i 16 bitar. Blanda Philadelphiaost, smör, florsocker och citronskal. Bred toppingen på browniebitarna. Hyvla choklad över.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!