Timjankryddad potatis- och sellerigratäng

Recept på timjankryddad potatis- och sellerigratäng. Om potatis och selleri kokas i mjölk och lättgrädde innan de gratineras blir det en lika krämig gratäng som om den vore tillagad med vispgrädde.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 7 potatisar
  • 1 rotselleri
  • 2,5 dl grädde - laga lätt
  • 2,5 dl mjölk
  • 1,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar - nymald
  • 3 msk timjan - hackad
  • 2 dl ost - riven lagrad

Tillbehör

  • 4 korvar - t ex chorizo eller bratwurst
  • 1 tomatsallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skiva potatis och selleri, gärna på matberedarens skärskiva. Koka upp grädde och mjölk i en gryta med släpplätt-beläggning. Tillsätt salt och peppar och vänd i potatis och selleri. Låt koka utan lock ca 10 min.

  2. Blanda ner timjan i potatis- och selleriblandningen och häll upp i en ugnssäker form. Strö över osten. Tillaga gratängen mitt i ugnen ca 15 min.

  3. Skär ett par skåror i korvarna. Stek eller grilla dem i stek- eller grillpanna ca 5 min runt om. Servera gratängen med korv och en tomatsallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!