Timjankorv
Timjankorv är en stor sats, men korven går bra att frysa in.
Ingredienser
- 1,2 kg grisbog - utan svål
- 700 g nötfärs
- 4,5 dl vatten
- 1 dl potatismjöl
- 2 msk timjan
- 2 msk lökpulver
- 0,5 tsk muskot - riven
- 1,5 tsk ingefära
- 2 tsk salpeter
- 1,5 msk salt
- 10 m krokfjälster
Stekning
- 4 msk smör
Gör så här
-
Skär köttet i mindre bitar. Mal det genom en köttkvarn. Blanda färsen med nötfärs, vatten, potatismjöl och kryddor. Gör ett litet stekprov för att kontrollera kryddsmaken.
-
Skölj igenom fjälstret noga med kallt vatten. Trä upp det på korvhorn.
-
Stoppa korven löst och knyt emellan till ca 8 cm långa korvar.
-
Stek korven runt om i smör ca 10 min inför servering.