Timjankorv är en stor sats, men korven går bra att frysa in.
För 50 korvar:
Ingredienser
1,2 kilo
grisbog, utan svål
700 g
nötfärs
4,5 dl
vatten
1 dl
potatismjöl
2 msk
timjan
2 msk
lökpulver
0,5 tsk
muskot, riven
1,5 tsk
ingefära
2 tsk
salpeter
1,5 msk
salt
10 meter
krokfjälster
Stekning:
4 msk
smör
1 timme
Timjankorv – gör så här:
Skär köttet i mindre bitar. Mal det genom en köttkvarn. Blanda färsen med nötfärs, vatten, potatismjöl och kryddor. Gör ett litet stekprov för att kontrollera kryddsmaken.
Skölj igenom fjälstret noga med kallt vatten. Trä upp det på korvhorn.
Stoppa korven löst och knyt emellan till ca 8 cm långa korvar.
Stek korven runt om i smör ca 10 min inför servering.
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till
dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.