Timjankorv  

Timjankorv är en stor sats, men korven går bra att frysa in.
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 1,2 kg grisbog - utan svål
  • 700 g nötfärs
  • 4,5 dl vatten
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 msk timjan
  • 2 msk lökpulver
  • 0,5 tsk muskot - riven
  • 1,5 tsk ingefära
  • 2 tsk salpeter
  • 1,5 msk salt
  • 10 m krokfjälster

Stekning

  • 4 msk smör

Gör så här

  1. Skär köttet i mindre bitar. Mal det genom en köttkvarn. Blanda färsen med nötfärs, vatten, potatismjöl och kryddor. Gör ett litet stekprov för att kontrollera kryddsmaken.

  2. Skölj igenom fjälstret noga med kallt vatten. Trä upp det på korvhorn.

  3. Stoppa korven löst och knyt emellan till ca 8 cm långa korvar.

  4. Stek korven runt om i smör ca 10 min inför servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!