00000

Timjankorv är en stor sats, men korven går bra att frysa in.

För 50 korvar:

Ingredienser

1,2 kilo grisbog, utan svål
700 g nötfärs
4,5 dl vatten
1 dl potatismjöl
2 msk timjan
2 msk lökpulver
0,5 tsk muskot, riven
1,5 tsk ingefära
2 tsk salpeter
1,5 msk salt
10 meter krokfjälster

Stekning:

4 msk smör

1 timme

Timjankorv – gör så här:

  1. Skär köttet i mindre bitar. Mal det genom en köttkvarn. Blanda färsen med nötfärs, vatten, potatismjöl och kryddor. Gör ett litet stekprov för att kontrollera kryddsmaken.
  2. Skölj igenom fjälstret noga med kallt vatten. Trä upp det på korvhorn.
  3. Stoppa korven löst och knyt emellan till ca 8 cm långa korvar.
  4. Stek korven runt om i smör ca 10 min inför servering.
Fler recept med: Fläskkött, Jul, Kött