Timjangnocchi med syrlig äppelsallad och vitlöksstekt svamp

Gnocchin kan även göras i förväg och stekas vid servering.

50 min

1. Koka potatisen mjuk med skalet på. Skala och stöt potatisen. Finhacka tim-janen. Blanda potatis, timjan, mjöl, ägg, 1 1/2 dl ost och salt. Knåda ihop till en deg. Forma till 2 cm tjocka rullar. Skär rullarna i 1–2 cm breda bitar. Lägg dem i lättsaltat kokande vatten. Sjud tills gnocchin flyter upp, ca 3 min. Ta upp med hålslev, låt rinna av.

2. Sallad: Ansa och finstrimla fänkålen. Skala och finstrimla löken. Blanda fänkål och lök med vatten, vinäger, olja, socker, salt och peppar.  Låt stå ca 10 min.

3. Svamp: Ansa och skär svampen i bitar. Hyvla squashen i remsor.  Fräs svampen i smör tills den fått färg. Vänd ner squash och pressa i vitlök. Låt fräsa med ca 1 minut. Krydda med salt och peppar.

4. Kärna ur och skär äpplet i klyftor. Blanda salladsmixen med fänkålen. Strö över äpple och nötter.

5. Stek gnocchin i smör tills den blir frasig. Strö över 1 dl ost och garnera med timjan. Servera genast med sallad och svamp.

Recept från