Timbal med kräftfärserad bergtunga

Tänk på att alla ingredienser bör hålla ungefär samma temperatur. Har man otur kan färsen annars skära sig (men det är ovanligt).

15 min + 20 min i ugnen

Timbal med kräftfärserad bergtunga

 

1. Sätt ugnen på 150°. Skär laxen i mindre bitar. Mixa den tillsammans med äggvitan i matberedare. Tillsätt grädden och krydda med 1/2 tsk salt och cayennepeppar.
2. Låt kräftstjärtarna rinna av och hacka dem, spara några till garnering. Blanda ner kräftstjärtar och dill i laxfärsen. Lägg färsen i en engångsspritspåse av plast.
3. Krydda bergtungsfiléerna med 2 krm salt. Lägg dem som en krans i stora muffinsformar.
4. Spritsa laxfärsen i mitten. Ställ formarna på en plåt och tillaga mitt i ugnen till 55° innertemperatur på färsen, beräkna ca 20 min. Servera med tillbehören och garnera med dill och kräftstjärtar.

Vitvinssås

Blanda vin, grädde, vatten och fond i en kastrull. Låt koka ca 5 min. Krydda med peppar. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och vispa ner i såsen. Låt koka upp. Mixa såsen skummig med mixerstav.

Recept från