Tillaga bondbönor – så kokar du dem

55555

Passa på att äta färska bondbönor på sommaren. Det är en matig böna som har en nötaktig rund smak. Godast nykokta med enkla tillbehör!

För 1

Ingredienser

bondbönor
vatten
salt

Tillaga bondbönor – så kokar du dem:

  1. Öppna skidan och ta ut de små  bönorna (sprita). Släng skidan.
    bondbonor-recept-3

    Foto: Eva Hildén Smith

  2. Koka bönorna i lättsaltat vatten ca 5 min. Häll av kokvattnet och skölj bönorna med kallt vatten.
    bondbönor-recept-4

    Foto: Eva Hildén Smith

  3. Använd en skalkniv för att öppna upp det sega skalet som sitter runt bönan. Släng skalen.
    bondbönor-recept-5

    Foto: Eva Hildén Smith

 


Serveringstips!

  • Servera bönorna varma med brynt smör.
  • Blanda ner i en sallad med knaperstekt bacon och fetaost.
  • Mosa bönorna lätt, smaksätt med hackad mynta och servera på crostini.
  • Fräs kantareller och schalottenlök, blanda med bondbönor och servera på smörstekt surdegsbröd.
Fler recept med: Ärter och bönor