Klassisk tigerkaka – i långpanna
Ingredienser
- 175 g smör - eller margarin
- 3,5 dl socker
- 3 ägg
- 4,5 dl vetemjöl
- 1,5 tsk bakpulver
- 1,5 dl grädde
- 1 tsk vaniljsocker
- 1,5 msk kakao
Garnering
- grädde
- polly
Gör så här
-
Rör smör och socker poröst. Dela äggen i gulor och vitor och rör ner äggulorna i smeten.
-
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten tillsammans med grädde.
-
Vispa äggvitorna hårt och vänd ner i smeten som är ganska fast. Ta undan 1/3 av smeten och blanda med kakao. Rör ner vaniljsocker i resten av smeten.
-
Klicka hälften av den vita smeten i en smord och bröda form. Lägg på kakaosmeten och bred ut och fyll på med resten av den vita smeten.
-
Dra med en gaffel i smeten och grädda i 200 grader i en timme. Låt formen stå i 10 minuter innan kakan stjälps upp. Garnera eventuellt med chokladsås.