Klassisk tigerkaka – i långpanna

Saftig tigerkaka - recept på tigerkaka som kan bakas i långpanna eller kladdkaksform. En klassiker till fikat.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 175 g smör - eller margarin
  • 3,5 dl socker
  • 3 ägg
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1,5 dl grädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1,5 msk kakao

Garnering

  • grädde
  • polly

Gör så här

  1. Rör smör och socker poröst. Dela äggen i gulor och vitor och rör ner äggulorna i smeten.

  2. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten tillsammans med grädde.

  3. Vispa äggvitorna hårt och vänd ner i smeten som är ganska fast. Ta undan 1/3 av smeten och blanda med kakao. Rör ner vaniljsocker i resten av smeten.

  4. Klicka hälften av den vita smeten i en smord och bröda form. Lägg på kakaosmeten och bred ut och fyll på med resten av den vita smeten.

  5. Dra med en gaffel i smeten och grädda i 200 grader i en timme. Låt formen stå i 10 minuter innan kakan stjälps upp. Garnera eventuellt med chokladsås.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!