3.43.43.43.43.4

Saftig tigerkaka - recept på tigerkaka som kan bakas i långpanna eller kladdkaksform. En klassiker till fikat.

För 8-10 bitar tigerkaka

Ingredienser

175 g smör eller margarin
3,5 dl socker
3 ägg
4,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl grädde
1 tsk vaniljsocker
1,5 msk kakao

Garnering:

grädde
polly

Tigerkaka – gör så här:

  1. Rör smör och socker poröst. Dela äggen i gulor och vitor och rör ner äggulorna i smeten.
  2. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten tillsammans med grädde.
  3. Vispa äggvitorna hårt och vänd ner i smeten som är ganska fast. Ta undan 1/3 av smeten och blanda med kakao. Rör ner vaniljsocker i resten av smeten.
  4. Klicka hälften av den vita smeten i en smord och bröda form. Lägg på kakaosmeten och bred ut och fyll på med resten av den vita smeten.
  5. Dra med en gaffel i smeten och grädda i 200 grader i en timme. Låt formen stå i 10 minuter innan kakan stjälps upp. Garnera eventuellt med chokladsås.

 

Fler recept med: Bakning, Kakor och bullar